top of page

Iets te vieren in tijd van Corona?

Een verjaardag, een vrijgezellenfeest of een babyshower. Feestjes die we normaal gesproken niet aan ons voorbij laten gaan. In tijden van Corona is dat wel even anders. Veel mensen kiezen ervoor om hun verjaardag dit jaar niet te vieren. Nu de regels van het RIVM steeds meer versoepelen is er al veel meer mogelijk. Ook op minimaal 1.5 meter afstand kan het heel leuk zijn om je verjaardag te vieren. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Met de regels van het RIVM in ons achterhoofd geven wij je een aantal creatieve tips.


1. Drive through

Hoewel de regels van het RIVM al iets versoepeld zijn, blijft dit een mooie oplossing voor iedereen die het nog spannend vindt om visite in huis te laten. Vooral voor ouderen of voor degenen die in de risicogroep vallen is dit een veilige keuze.

Zet de jarige in het zonnetje door een ware drive through te organiseren. Ga met de jarige in de voortuin, op het balkon of op de stoep staan. Vervolgens rijdt de visite in auto’s voorbij. Zij blijven in de auto zitten, maar kunnen wel even gedag zeggen, zingen en een cadeautje afgeven.

Ook erg handig voor de jonge kinderen die de 1.5 meter afstand niet altijd kunnen onthouden of begrijpen. De grens is meteen duidelijk.

Wij hebben deze oplossing verschillende keren op social media voorbij zien komen en vinden het een fantastisch idee. Klik hier voor een mooi voorbeeldfilmpje van het AD, waarin Lennox (4) zijn verjaardag viert.


2. Visite uurtjes

Normaal gesproken vier je je verjaardag misschien wel met een huis vol visite. Volgens de regels van het RIVM mag dit sinds 1 juni ook weer, mits je 1.5 meter afstand van elkaar houdt. Mocht je in een appartement of studio wonen, dan wordt al snel lastig om de 1.5 meter regel aan te houden.

Wat dacht je van visite uurtjes? Nodig je vriendinnen en familie uit in kleine groepjes en verspreidt deze groepjes over de hele dag. Spreek van te voren met elke groep een tijd(slot) af, zodat iedereen weet hoe laat en hoe lang hij/zij welkom is.

Extra leuk: je voelt je de hele dag jarig en je hebt als jarige eindelijk eens de tijd om iedereen uitgebreid te spreken.

Het is in deze Coronaperiode natuurlijk erg jammer dat je de jarige niet kan feliciteren. Geen handen geven, knuffelen of zoenen. En hoewel we dit nu al een tijd niet mogen doen, voelt het nog steeds een beetje afstandelijk. Je wilt elkaar toch feliciteren. Via dit filmpje van RTÉ News, vonden wij dé oplossing.

Maak een doorzichtige knuffelwand! Een wand van plastic, waar iedereen de jarige een Coronaproof knuffel kan geven. Vooral de plastic handschoenen, waar je je armen in kan steken zijn een geweldig creatieve vondst.

Om de knuffelwand zelf te maken, heb je niet meer nodig dan een plastic zeil en een paar plastic handschoenen. Mocht je geen materiaal hebben om de randen van de wand mee te maken, gebruik dan een deurpost als wand en plak het plastic vast met tape. Om de wand wat feestelijker te maken versier je hem met ballonnen, hartjes en slingers. Maak de wand regelmatig schoon met een sopje, zodat alle visite zeker is van een veilige knuffel!

3. Het Park

Heb je een klein huis, maar zou je het toch leuk vinden om iedereen tegelijkertijd uit te nodigen op je verjaardag? Vier een feestje in het park.

Versier een stuk van het park met slingers en ballonnen en nodig iedereen uit op locatie. Via Whatsapp kan je gemakkelijk je locatie delen, zodat iedereen precies ziet waar je zit.

Vraag aan alle visite met hetzelfde huishouden om een kleed mee te nemen. Iedereen kan dan op zijn eigen kleedje zitten en blijft op minimaal 1.5 meter afstand van elkaar.

Voor een 100% Coronaproof feestje maak je voor alle gasten uit hetzelfde huishouden aparte bakjes met hapjes. Zo maak je er een gezellige picknickparty van!

Leuk weetje: in het Vroesenpark, het Kralingse bos en Het Park bij de Euromast heeft Stadsbeheer Rotterdam cirkels in het gras gemaakt. Een creatieve en praktisch hulpmiddel om de 1.5 meter afstand aan te duiden. Klik hier voor de foto’s:

4. Videobellen

Videobellen is de afgelopen periode razend populair geworden. Via programma’s als Houseparty, Skype en Whatsapp is het heel gemakkelijk om elkaar te zien en te spreken.

Wil je met een grote groep videobellen? Kies dan voor Skype. Via dit programma kan je met 50 man tegelijk videobellen. Videobellen via Whatsapp is geschikt voor maximaal 4 personen.

Nodig alle visite uit om op een bepaald tijdstip online te zijn en maak een grote groep, waarin iedereen met elkaar kan kletsen. Wordt het een grote chaos, omdat de groep te groot is? Maak dan een grappige pubquiz, waarin jij de quizmaster bent. Mocht je het lastig vinden om zelf een quiz te maken, dan vind je op het internet veel gratis pubquizzen.

Kortom: genoeg ideeën om jouw verjaardag, ook in tijden van Corona, te kunnen vieren. Heb je zelf creatieve ideeën voor een Coronaproof feestje? Deel ze met ons via Instagram en gebruik de hashtag #leefjeuit


Liefs Jolijn


bottom of page